Internationellt

Europa

Living for others IYC Sweden är en del av den europeiska organisationen International Youth Cooperation (IYC)  och samarbetar med andra europeiska föreningar genom nätverket ICNET. Både IYC och ICNET består av europeiska organisationer som jobbar med ungdomar och främjar solidaritet, ungdomsutbyten och sociala projekt.

Volontärarbete i Ungern

Under sommaren 2021 deltog några ungdomar i volontärprojektet “Helping hands Hungary” tillsammans med ungdomar från Finland, England, Irland, Spanien och Ungern. Projektet gick ut på att måla några lägenheter i centrala Budapest som är bostaden för barn med Down syndrome. Projektet finansierades av EU-programmet Erasmus+ och det var mycket givande för alla.

Uganda

Sommaren 2017 åkte vi till Uganda för att bygga ett elevhem för flickor tillsammans med volontärer från Finland. Det var den tredje skolan vi bygger i Uganda: sommaren 2005 och sommaren 2010 byggde vi skolor med volontärer från Uganda.

  • School-Aid 2005 Uganda: 12 svenska ungdomar från Volontärer IYC åkte som volontärer till Buvumaön (i Viktoriasjön) och byggde en skola tillsammans med volontärer från Uganda.  
    Projektet sponsrades av flera svenska stiftelser och företag. 
    Mer om projektet på den här videon
  • School-Aid 2010 Uganda: 8 svenska ungdomar från Volontärer i Världen åkte som volontärer till Sakka (100 km från Kampala) och byggde två skolbyggnader tillsammans med volontärer från Spanien, Tyskland och Uganda.

    Med insamlingar från välgörenhetskonserter och fadderverksamhet sponsrar vi skolgången för 125 barn i dessa skolor.

Kenya

Volontärer IYC stödjer två olika slags projekt i Kenya:

  1. MIKROLÅN till fattiga kvinnor så att de får en möjlighet att starta eget. Hittills har vi hjälpt 139 kvinnor att starta en egen rörelse.
  2. SJUKFÖRSÄKRINGAR till barn från fattiga familjer (CHEP-program). Hittills har vi försäkrat 540 barn. Mer information om CHEP-programmet här.

Kianda Foundation är vår partner i Kenya som driver dessa projekt