Mina erfarenheter som volontär i Ioannina (Grekland)

Jag har varit i Ioannina som volontär under sex månade och det minsta jag kan säga är att den här upplevelsen har varit en av de mest positiva i mitt liv. Volontärprojektet samordnades av Youth Center of Epirus och jag fick hjälp i Sverige från Living for others. Projektet sponsrades av European Solidarity Corps. Jag kom hit genom Living for others Under mina första veckor här var jag den enda volontären på kontoret och jag hade inget att göra utanför kontorstid. Jag var också rädd att jag skulle gå vilse i staden och aldrig bli hittad. Jag gick faktiskt vilse ibland, men tack och lov hittade de mig. Men när de andra volontärerna började komma förändrades allt.

Jag fick chansen att träffa några otroliga och unika människor som jag har delat många erfarenheter med. Jag kan till och med säga att jag har vuxit med dessa människor och vi kommer säkert att träffas igen. Staden Ioannina är för mig en dold pärla i den här världen. Den är så levande, ibland kaotisk, men samtidigt kan den ha en positiv och lugnande effekt på själen. Här har jag upplevt några av de roligaste och mest surrealistiska ögonblicken i mitt liv. Den här staden är nu en del av mig, och jag kommer att besöka den igen (något säger mig att jag kommer att komma hit många gånger). Att arbeta för YCE har också varit fantastiskt. Det har gett mig chansen att lära mig nya saker och utveckla nya kompetenser. George och Marta är så bra på att samordna. Jag är mycket stolt över mitt personliga projekt och jag kommer aldrig att glömma de roliga stunderna här inne.

Jag vill tacka alla som bidrog till den här fantastiska upplevelsen, de andra volontärerna, människorna på YCE, Living for others IYC Sweden och även den fantastiska lokalbefolkningen i Ioannina. Även om den här upplevelsen är slut föredrar jag att se den som början på något nytt.

You Might Also Like